|
Diskuzní fórum :: Windows 7, Vista, XP, 2000 ... |
|
|
|
|
|
Předmět:Dojem z instalace Vista home premium..
20-11-2010 11:35:23
|
|
|
| Hru |
|
| Level 0.5 |
 |
Připojeno: 04-02-2010 18:40:40
Místo: |
|
|
|
|
|
|
Před 14 dny jsem se konečně "rozhoupal" a odinstaloval jsem win.XP a nainstaloval win.Vista home premium,skoušel jsem i win.7 ultimate,ale pro mojí zák.desku nejsou ovladače.Instalace proběhla bez problémů,ale pak to začalo,jedna aktualizace za druhou - což mě hrozně deptalo -přibrzděný PC ,samé povolování čehosy,restarty atd.Asi týden mi trvalo než jsem si PC přispůsobil,největší problém byl ,když jsem otevřel kteroukoli složku,dal flešku ap. ta přišlo hlášení "Program COM surrogate přestal pracovat".IE mi skoro při každém otevření stránky psal"nelze otevřít serwer",byl jsem skoro rozhodnutý vrátit se zpátky k win.XP nebo linuxu.Nakonec se mi povedlo tyto problémy odstranit .Visty jsou podle mne hodně překombinované.
Těď mám konfiguraci: IE8,Firefox,musel jsem doplnit kodeky,opravit registry ap. a zatím "šlapou" podle mých představ.Jen jsem zvědav jak dlouho? |
IP adresa byla zaznamenána
|
|
|
|
|
|
|
Předmět:Re:Dojem z instalace Vista home premium..
20-11-2010 11:45:58
|
|
|
| mike007 |
|
| Administrátor |
 |
Připojeno: 10-01-2010 15:35:23
Místo: Pardubice |
|
|
|
|
|
Je všeobecně známo, že Vista je nejhorší systém. Osobně bych na nějaký starý hardware tento operační systém nedával a zůstal u XP, který je v kombinaci se service packem 3 naprosto dokonalý. Silnější komponenty si zase zaslouží Windows7. Můj počítač už téměř rok běží na operačním systému W7 home 64-bit a jsem naprosto spokojen. |
|
|
Nejlepší hra je Excel! |
|
|
|
|
|
|
20-11-2010 12:20:38
|
|
|
| Hru |
|
| Level 0.5 |
 |
|
|
|
|
|
|
Hw je asi 3 roky starý,výrobce tenkrát dal na CD ovladče jen na XP,Vistu a linux.Jinak by ten můj PC měl bez problémů zvládnout win 7,měl nainstalovanou beta verzi a ta chodila bez problémů.Jen teď když jsem chtěl naistalovat win7,tak to chtělo ovladače které nemám a výrobce je zatím neposkytuje.
|
|
|
|
|
|
|
|
23-11-2010 23:55:56
|
|
|
| Ekkar |
|
| Moderátor |
 |
Připojeno: 27-02-2010 15:26:44
|
|
|
|
|
Pak by možná bylo řešením vynechat mezistupeň "Virus Vista" a nainstalit rovnou Win7 alias "7zubý Widle" - a v nich udělat "virtuální železo" s nainstalovaným systémem XP... Sice to vypadá složitě, ale viděl jsem to takhle makat a jelo to docela solidně - na hry to teda není ani náhodou, ale na ostatní běžnou práci a v případě, že výrobce nějaké aplikace se ještě "nerozhoupal" a neposkytuje ke svému produktu "7zubej" ovladač, je to víceméně ideální řešení - protože až se konečně rozhoupe a ty drivery pro Win7 vypustí, bude ti stačit jen smáznout to "virtuální železo" s XP a doinstalovat ovladače do normálního systému... |
|
|
...nasliněný prst na svorkovnici domovního rozváděče: "Paninko, máte tam ty Voltíky všecky...!" |
|
|
|
|
|
|
24-11-2010 05:25:27
|
|
|
| mike007 |
|
| Administrátor |
 |
Připojeno: 10-01-2010 15:35:23
Místo: Pardubice |
|
|
|
|
|
Jen nutno podotknout, že XP mode lze spustit pouze na W7 PRO a výše! |
|
|
Nejlepší hra je Excel! |
|
|
|
|
|
|
24-11-2010 11:36:47
|
|
|
| Hru |
|
| Level 0.5 |
 |
|
|
|
|
|
|
Mám k dispozici Win.7 Ultimate 32 bit verzi.O té instalaci s win.XP jsem také už něco slyšel,asi ji brzy odskouším.
Skoušel jsem ještě sehnat ovladače na desku,nedaří se,pokud by někdo věděl byl bych vděčný- jedná se o desku: ASUS M2V-MX SE - AM2 socket.Procesor tam mám AMD Athlon 64 X2 4000+. |
|
|
|
|
|
|
|
25-11-2010 23:15:11
|
|
|
| Ekkar |
|
| Moderátor |
 |
|
|
|
|
|
Mám M2N-E, takže bohužel... Sice je to taky AM2, ale o pár pátků starší... |
|
|
...nasliněný prst na svorkovnici domovního rozváděče: "Paninko, máte tam ty Voltíky všecky...!" |
|
|
|
|
|
|
01-01-2011 23:36:31
|
|
|
| Ekkar |
|
| Moderátor |
 |
|
|
|
|
|
Tak jak to nakonec dopadlo s tou instalací XP / Win7 ??? |
|
|
|
|
|
|
|
|
17-03-2011 22:47:27
|
|
|
| Hru |
|
| Level 0.5 |
 |
|
|
|
|
|
|
Omlouvám se za spožděnou odpověď,s win7 to dopadlo tak,že při instalaci mi to napsalo že nejsou ovladače(nezná)pro DVD mechaniku-mám ji připojenou na IDE.Tím jsem vlastně skončil a nechal tam Visty,zatím jedou bez problémů. |
|
|
|
|
|
|
|
19-03-2011 13:17:39
|
|
|
| Ekkar |
|
| Moderátor |
 |
|
|
|
|
|
Tak to je divný, protože já mám v kompu obě dvě mechaniky na IDE řadiči a jak instal, tak provoz pod W7 bez problémů. Obě dvě jsou LG, DVD RAM, jen se liší stářím. Ta starší je HL-DT-ST DVDRAM GSA-4163B ATA, novější HL-DT-ST DVDRAM-H12N ATA (doufám že jsem je nepřehodil). Jsou napojené na jedné "kšandě", protože moje mámoprkno ASUS M2N-E má už jen 1 IDE port (starší mívaly 2). Harddisky mám už SATA, tam problémy nejsou taky. Je možné, že je to značkou těch mechanik - pokud výrobce nedodržuje standarty, nemusí potřebný ovladač být součástí W7 - ale zkus ve Správci zařízení tu mechaniku odinstalovat a znovu ji nechat systémem "přiřadit", pod "XP-ama" mi to pomáhalo při problémech s připojením "půltera" disku Seagate na e-SATA za chodu. XP neuměly najet ovladač přímo při připojení - musel se dát "Odinstalovat" a pak znovu "Připojit" - a běžel. Zkus to samé s mechanikou, jestli se to nevzpamatuje. |
|
|
|
|
|
|
|
|
26-03-2011 17:57:15
|
|
|
|
|
|
|
|
29-03-2011 14:56:09
|
|
|
| Ekkar |
|
| Moderátor |
 |
|
|
|
|
|
Ještě se podívej, jestli náhodou tu mechaniku nemáš špatně "najumperovanou" - ty 4 dvojice pinů, co jsou jako u HDD, na obalu jednotky by měla být vysvětlivka, jak se má která konfigurace udělat. ATA "kšanda" vyžaduje konfiguraci jako "master" nebo "slave" - teď z hlavy nevím, co se dává na konec a co do půlky kšandy (jestli master na konec a slave na "odbočku" nebo obráceně), když to ale otočíš, dělává to brikule... |
|
|
|
|
|
|
|
|
31-03-2011 18:44:13
|
|
|
| Hru |
|
| Level 0.5 |
 |
|
|
|
|
|
|
mechanika je nastavena na Master a v kšandě je připojena na konci-master,HD mám SATA,takže jsou na jiné kšandě |
|
|
|
|
|